Najpogostejša vprašanja

Kakšen je nivo zvočne izolacije pri premičnih predelnih stenah?
Vsak izdelek ima laboratorijski certifikat, ki velja za idealne pogoje. Dejstvo pa je, da so izven laboratorija pogoji drugačni. Zvok je kot voda, prenaša se tudi preko tal, skozi okna…, kar naročniki včasih pozabijo. Če bi želeli absolutno tišino, potem bi morali uporabiti materiale z veliko specifično gostoto, ki dobro vpijajo zvok. Toda bistvo premičnih predelnih sten je v tem, da omogočajo, da hrup/zvok v sosednjem prostoru ne ovira dejavnosti v drugem prostoru. Nedavno smo z montažo premičnih predelnih sten omogočili, da istočasno poteka poslovna konferenca in predstavitev koncerta v dveh sosednjih prostorjih, ki sta bila prej eno.

V našem hotelu se zelo poveča število gostov v času pred novim letom. Takrat bi želeli imeti večji prostor. V obdobju, ko je gostov manj pa bi radi znižali stroške kurjave. Razmišljali smo že o uporabi premičnih predelnih sten, a nas skrbi zunanji izgled. Kaj nam svetujete?
Vaš strah glede tega, kako se bo premična predelna stena ujela z opremo v večjem prostoru, ki ga želite pregraditi, je odveč. Dosedanje izkušnje so pokazale, da ni bistvenih odstopanj; na voljo je namreč široka paleta različnih barv premičnih predelnih sten in vodil.

Koliko časa mi bo vzela postavitev premične predelne stene? Ali morajo biti moji zaposleni posebej usposobljeni, da bi znali pravilo uporabljati premične predelne stene?
Uporaba premičnih predelnih sten je enostavna. Po končani montaži sam nazorno pokažem, kako naj zaposleni ravnajo s premičnimi predelnimi stenami. Če bi se kaj zataknilo, pa me lahko pokličete na 031/ 618 801. Po potrebi pridem tudi k vam osebno in vam še enkrat pokažem, kako zadeva deluje. 

Kakšne so možnosti površinske obdelave premičnih predelnih sten?
Najprej pogledamo v tako imenovano hišno kolekcijo, če se lahko s tamkajšnjimi premičnimi predelnimi stenami prilagodimo željam naročnika. Če tam ni ustrezne premične predelne stene, pa se pohištvu naročnika poskušamo prilagoditi s furnirji, folijami in laminati različnih barv. 

Kaj je potrebno vedeti, preden se odločimo za poseg v prostor s premičnimi predelnimi stenami?
Poznati morate cilj, ki ga želite doseči s premičnimi predelnimi stenami v prostoru. Poznati je treba tehnične možnosti prostora in kompatibilnost z novo vgrajenim izdelkom (preveriti možnosti ogrevanja, prezračevanja, razsvetljave). Vedeti morate, da zložena premična predelna stena potrebuje tudi prostor (parkirna pozicija).

Zanimam se za premične predelne stene, vendar o njih ne vem kaj dosti. Žal tudi nimam časa, da bi po spletu brskal za informacijami. Potreboval bi strokovnjaka, ki bi mi predstavil prednosti in slabosti premičnih predelnih sten po ogledu našega prostora. Kje bi to dobil?
Pokličite me na 031/ 618 801 in dogovorili se bomo za termin in v praksi vam bom predstavil ključne informacije o premičnih predelnih stenah. Lahko mi tudi po e-pošti: sporočite vašo telefonsko številko ter naslov objekta, kjer razmišljate o postavitvi premičnih predelnih sten. Odgovoril vam bom, kar se da hitro, najkasneje pa v roku dveh delovnih dni.