Intervju z direktorjem

Gregor Žnidaršič, direktor IPPS
Kaj je spodbudilo nastanek podjetja IPPS?

Z inženiringom premičnih predelnih sten se ukvarjam že več kot deset let. Sprva sem bil zaposlen v podjetju, ki se je ukvarjalo s proizvodnjo vrat, ki se odpirajo kot harmonika. Iskal sem proizvod, ki bi še obogatil delovanje podjetja in  izbral premične predelne stene. Pred dvema letoma sem ustanovil svoje podjetje, ker sem želel delati v skladu s svojimi vrednotami in s svojo vizijo. 

Kaj mislite s tem, ko omenjate vizijo in vrednote?

Zame je zelo pomembno, da stojim za besedo, ki jo dam. Prav tako mi je vrednota, da sem do  naročnikov odkrit. Tu je treba usklajevati želje uporabnika in njegove prostorske potrebe z možnostmi, ki jih uporaba premičnih predelnih sten nudi. Moj cilj je jasen: zadovoljen naročnik. Naročniku želim pomagati do najboljše rešitve z znanjem in izkušnjami, ki sem si jih nabral z delom s kvalitetnimi premičnimi predelnimi stenami. Dolgoročno želim še nadgraditi izdelke, tako da bodo omogočali čim boljšo zvočno izolacijo in uporabniku kar se da prijazno uporabo.

Znani ste po tem, da se znate vživeti v potrebe naročnika in mu ponuditi zanj najboljšo rešitev tako, da bo uporabnost njegovega  prostora čim boljša. Kakšen servis nudite svojim naročnikom?

Za naročnika si vzamem čas. Poslušam njegove želje in potrebe in mu predstavim najbolj smiselno postavitev premične predelne stene za njegov prostor. Prav moje tehnično znanje je tisto, ki ga naročniki največkrat pohvalijo. Vem, kaj prodajam. Mnogi cenijo tudi to, da jim v praksi pokažem, kako stvar deluje. Peljem jih na primer v hotel, kjer sem premične predelne stene že postavljal in jim pokažem, na kaj morajo biti pozorni, kakšna je zvočna izolacija in koliko se sliši iz enega prostora v drugega. Večini namreč tehnični podatki iz kataloga ne povedo prav veliko. 

Lahko ponazorite?


Si vi na primer predstavljate koliko je 50 decibelov? Kaj pa, če vam povem, da v enem prostoru lahko teče konferenca z ozvočenjem, v drugem pa se lahko normalno dela? Moji naročniki vedo, da bom ponudil tehnično in cenovno optimalno rešitev. Zaupajo mi in to cenim.

Prednost premičnih predelnih sten je v tem, da omogočajo, da iz večjega prostora hitro ustvarimo več manjših prostorov, ki so precej dobro zvočni izolirani in pa polavtomatsko zapiranje. Vaši naročniki so investitorji, inženiring podjetja z notranjo opremo, hoteli… Komu jih še posebej priporočate?

Po mojem mnenju so premične predelne stene odlična rešitev za vse tiste, ki želijo prostor uporabljati za več različnih namenov hkrati. Še posebej je to pomembno za ustanove, ki se ukvarjajo s seminarsko in kongresno dejavnostjo. Na Nizozemskem je tudi po 20 do 30 premičnih predelnih sten v osnovnih šolah. 

Pri  nas so v popoldanskem času izkoriščene predvsem šolske telovadnice, osnovne šole pa bi lahko oddajale v najem tudi svoje učilnice. Nedolgo nazaj smo tudi montirali premično predelno steno v vrtcu, ki ločuje telovadnico od prostora za prireditve. 

Po podatkih iz poslovne baze gvin.com je bil dobiček IPPS v letu 2008 več kot še enkrat večji kot v letu 2007. Kako vam je to uspelo?

Rezultat dobrega dela mora biti viden. Dobiček so mi pomagale ustvariti zadovoljni naročniki. Moje geslo je prijaznost in kakovost. Postavil sem si nekaj minimalnih standardov. Pri tem želim izpostaviti polavtomatsko zapiranje panelov, ki omogočajo, da gredo tesnila sama (s pomočjo elektrike) v strop in tla ter uporaba ročke ni več potrebna. Prej se je včasih zgodilo, da je so ročko kam založili in tako v zadnjem hipu niso mogli uporabiti premične predelne stene. Polavtomatsko zapiranje je tudi bolj enakomerno. Poudaril bi rad, da uporabljam samo aluminijasta vodila v beli barvi. Svetujem in pomagam tudi pri premičnih predelnih stenah, ki so jih vgradili drugi. Naročniki vedo, da me lahko kadarkoli pokličejo oziroma: ko me potrebujejo, pridem. 

In za konec še Gregor Žnidaršič osebno.

Če posel dobro teče, je tudi v družini prisotna večja sproščenost. 
Družino imam rad. Žena in moji trije otroci mi pomenijo največ. Skupaj hodimo v hribe in občasno na potovanja in izlete. Kar se pa rekreacije tiče… uživam v igranju badmintona in košarke. Zelo rad hodim na družinske sprehode z našo psičko. Glede hobijev pa…Sem aktiven član Društva tehnikov in inženirjev lesarstva. V prostem času rad berem strokovno revijo Les; zelo rad pa tudi vzamem v roke knjige, ki mi jih priporoči žena.

 
Pogovarjala se je: Urša Černivec, Mediade, inovativno založništvo d.o.o.